Дисертація "Теоретико-методичні основи проєктування, адміністрування та використання хмаро орієнтованого середовища навчання майбутніх учителів інформатики".

DSpace/Manakin Repository

Дисертація "Теоретико-методичні основи проєктування, адміністрування та використання хмаро орієнтованого середовища навчання майбутніх учителів інформатики".

Show full item record

Title: Дисертація "Теоретико-методичні основи проєктування, адміністрування та використання хмаро орієнтованого середовища навчання майбутніх учителів інформатики".
Author: Олексюк, Василь Петрович
Abstract: У дисертації подано теоретичне обґрунтування та нове розв’язання проблеми використання хмаро орієнтованого середовища навчання в процесі підготовки здобувачів другого та третього ступенів вищої освіти за спеціальністю «014.09 Середня освіта (Інформатика)». Досліджено зарубіжний і вітчизняний досвід застосування хмарних технологій у навчанні майбутніх учителів інформатики. У дисертації виконано моделювання хмаро орієнтованого середовища навчання майбутніх учителів інформатики, у результаті якого обґрунтовано концептуальну, дидактичну, сервісну моделі та модель адміністрування середовища. Визначено послідовність етапів розгортання складників хмаро орієнтованого середовища навчання учителів інформатики. Обґрунтовано необхідність розгортання в ЗВО хмарних платформ, що реалізують модель «інфраструктура як сервіс». Визначено структуру та особливості реалізації методики використання ХОСН для розвитку фахової компетентності майбутніх учителів інформатики, що здобувають освіту на першому та другому ступенях. Обґрунтовано використання на першому ступені вищої освіти складників хмаро орієнтованого середовища як засобів організації освітньої діяльності майбутніх учителів інформатики. Розроблено зміст і методику курсів базового освітньо-професійного рівня та вибіркового курсу «Основи хмарних технологій» як вибіркового складника освітніх програм. Наведено аналіз результатів педагогічного експерименту. Отримано дані, що свідчать про готовність здобувачів до застосування складників хмаро орієнтованого середовища та вивчення основ хмарних технологій. Підтверджено гіпотезу про ефективність методики використання хмаро орієнтованого середовища для розвитку складників фахової компетентності здобувачів.
URI: http://elar.fizmat.tnpu.edu.ua/handle/123456789/1219
Date: 2023


Files in this item

Files Size Format View Description
_Dis_Oleksiuk_2023_Final_.pdf 4.421Mb PDF View/Open Основний текст

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics